Apa de trandafir

Apa de trandafir
In general despre trandafiri se pot vorbi tare multe, dar eu m-am aplecat astazi spre  apa de trandafir, pe care o consider un elixir cu intrebuintari multiple, pe care multi dintre noi putem sa-l preparam singuri de-i avem in  gradina. 
 
Apa de trandafir poate avea diverse utilizari de la cele din bucatarie, pana cele cosmetice; in antichitate cica era folosita ca leac impotriva durerilor de cap, ori lesinurilor, iar la mesele imparatesti era nelipsita- in vederea spalarii mainilor.
 
In prima tinerete obisnuiam sa fac hidrolat din trandafir sau alte flori - ori plante, dar astazi am sa scriu despre o reteta mult-mult mai simpla, ce implica doar petale de trandafir, apa minerala si sare.
 
Potiunea asta magica merge de minune folosita atat pentru tine cat si pentru casa ta. Pusa intr-o sticla cu pulverizator, poate sa-ti improspateze tesaturile, ori incaperile, iar pentru orice tip de ten obosit face minuni: are efect antiseptic, astringent, calmant, tonifiant, dezinfectant, unde  mai pui ca estompeaza si ridurile fine. 
 
Tare important este ca trandafirii folositi sa fie nestropiti, iar petalele sa fie sanatoase; si la fel de important este ca petalele sa fie recoltate intr-o zi calduroasa - pentru ca uleiurile sa-si faca din plin datoria.
 
Ai nevoie de:
 
3 doua maini bune de petale
apa minerala cat sa le cuprinda bine
3 piscaturi de sare (roz de himalaya)
 
Intr-un mojar zdrobesti petalele de trandafir, le pui apoi intr-un borcan de sticla, adaugi apa minerala si sarea si le lasi asa cuminti trei zile si trei nopti ca in poveste (in fiecare zi in schimb, amesteci bine cu mana petalele). Dupa acest rastimp, filtrezi lichidul asta magic il pui intr-o sticluta si-l astupi bine cu un dop. 
 
In multe retete cosmetice, apa de trandafir intra ca ingredient principal, dar doua trei picaturi merg de minune si in ceai, asta daca nu ti-ai 
uscat deja niscaiva petale curate si atunci mi-ai luat-o inainte. 
 

Licori si scofeturi:

Dulceata de toporasi
Dulceata de salcam la pirostrii
Sirop de soc la rece pentru iarna
Sirop de mac
Leac de brad
Sirop de coacaze rosii
Dulceata de ceapa
Amestec de legume uscate
Dulceata de arde(i)
Leacuri din galbenele
Apa de trandafir imaginea 2
Apa de trandafir imaginea 3
Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza