Despre bicicleta electrica

Despre bicicleta electrica

Imi amintesc ca eram la un moment dat in Tg. Mures, era spre seara si spre week-end cand toata lumea fierbea la propriu si la figurat ca fusese o zi de primavara calda. Si cum stateam noi asa la un semafor, incercand sa iesim din oras, din aburii asfaltului, numai ce trece un biciclist. Dar nu era oricum, sa ne intelegem, omu' asta plecase intr-o calatorie sentimentala. Si nu o zic eu asa, ca figura de stil, el in sine era o metafora. Sa iti explic: avea o valiza mica si cocheta prinsa cumva de bicicleta, el pedala intr-o pereche de pantaloni fistichii, ce se asortau cu o camasa oarecum cam scrobita pentru situatia in care se manifesta, o palarie completa personajul; si pampon si etalon stateau niste flori in fata vehiculului pe cele doua roti, usor lesinate. Ce facea nota discordanta cu imaginea descrisa era omul asta asudat pe cat de mult isi daduse interesul sa iasa din cutie, si pedala cu ravna ascultand in casti ceva motivational....nu stiu ce, ca se vedea lesne ca in mintea lui era o lupta: ar fi vrut sa ajunga, dar mai bine nu pleca.

Mno, si acum ca ai prins ideea sa revenim la bicicleta electrica: ea nu-i nici fita, nici snobism, e o necesitate; intr-un oras in care in orele de varf traficul e paralizat si tu la fel, bicileta asta e o varianta de a te strecura fara a transpira. Nu cred ca isi doreste nimeni sa ajunga-n spume la birou, ori la alta intalnire...mna, aici nu vorbesc de fetisuri, ci de alegeri. ( si nu ma refer la cei ce iubesc a pedala, in weekend, ori concursuri, ori alte debusee folosite... asta e alta poveste, ce-i adevarat nu are de-a face cu bicicleta electrica)

Pe vremea cand locuiam in Bucuresti, la rand la semafor am citit multe carti, erau cateva noduri in capitala, ce la ore de varf, puteau sa te mentina la acelasi semafor si jumati de ceas. Daca as fi stiut atunci ce stiu astazi lucrurile ar fi fost mai simple, dar probabil as fi ars etape; in evolutie - e important sa vina totul natural. 

Sotul meu, motociclist cu state vechi, a ales ca mijloc de locomotie bicicleta electrica din mai multe motive: consum, noxe, zgomot. Un motor electric face diferenta, fata de unul pe combustie, consumabilele nu intra in discutie, plus economisim banii pe carburant. Cat despre celeritatea e adevarat ca nu o atinge pe cea a motoarelor de viteza, dar iata ca economisim si nitica viata, si avem si timp din belsug, sa ne bucuram si sa admiram. Fie vorba intre noi, chopperistii vor intelege ce vreau a zice, iubitorii de adrenalina, pe doua roti, mai au de asteptat. Cum ziceam fara carburant, fara noxe, fara zgomot pentru nimic. Asadar vorbim de sustenabilitate, atat pentru mediu cat si pentru buzunarul nostru.

Pentru iubitorii de pedale si impins la ele, n-am nimic de adaugat, decat ca bicileta electrica nu-i pentru ei. As zice ca-i pentru motociclisti evoluati spiritual si atat.


prin VIATA:

meditatia PAMANTULUI
Exercitii de gandire pozitiva
Nu esti multumit? ...SCHIMBA TIPARUL!
SUNTEM MAI MULT DECAT GENE
Respiratia - cheia vietii
Mesaj pentru iubitorii de verde
Oraseni mutati la tara
Multumesc!
Prin viata fara ceas
Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza