Dulceata de ceapa

Dulceata de ceapa
 
...dulceata asta este o moarte de-a mea; imi place de crap!
O consum simpla, cu branzeturi, cu carne, cu paine... crap eu o data si ficatul meu de doua ori.
 
Consumata cu moderatie e un rasfat; stii deja ca nu ma complic, deci e simpla tare.
Ai nevoie de:
ceapa (poate fi alba sau rosie), cea mai mica  foaie dafin pe care o ai in bucatarie, 1 lingura zdravana de piper boabe, zahar brun (eu am avut nerafinat din melasa), 
otet balsamic - de buna calitate, un cub de unt, un gat de ulei de masline, sare.
 
Pui nuca de unt si uleiul la incins, apoi adaugi ceapa taiata julien, lasi pret de vreo 10 minute cat sa se inmoaie bine, apoi adaugi zaharul, foaia de dafin (pe care nu o lasi decat 2 minute si apoi o scoti grabnic), adaugi  lingura cocosata de piper - ce iti va da o usoara aroma picanta (n-ai teama ca nu va fi iute, e ca si cainele ce latra, dar nu musca), mai lasi vreo 10 minute, in tot timpul asta amesteci constant, ca nu vrei sa se prinda, mai ales ca sunt sanse mari acum, ca ai pus zaharul ce incepe a se carameliza. Spre final, adaugi otetul balsamic si mai lasi 2/3 minute  cat sa bolboroseasca si apoi sa dispara mirosul si gustul de otet si sa ramana doar bunul de dulce-acrisor. Cand se leaga asa...ca o dulceata, ii lesne ca-i gata. De obicei pun in borcanse mici si apoi le duc departe de mine, cat sa uit ca le-am facut... ca altfel nu ma las pana nu le termin.
 

prin CAMARA:

Dulceata de toporasi
Dulceata de salcam la pirostrii
Sirop de soc la rece pentru iarna
Sirop de mac
Leac de brad
Sirop de coacaze rosii
Amestec de legume uscate
Dulceata de arde(i)
Gustare pentru catei - dar nu doar pentru ei




Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza