Exercitii de gandire pozitiva

Exercitii de gandire pozitiva

Dacă ar fi să ne imaginăm că suntem un disc, pe care se imprimă informații, care apoi fac muzica, atunci ce fel de informații aș vrea să am în propriul sistem?!

Într-o epocă a tehnologiei și a digitalului riscăm să uitam cît de firesc este să ne conectăm cu cea mai intimă parte din noi.
Suntem cu toții de acord că trăim timpuri memorabile, în care tehnologia avansează în mod spectaculos; folosim dispozitive de ultimă generație, ne updatăm programelor noi generate de metode inovative, suntem în pas cu tot ceea ce înseamnă tehnici de ultimă oră, dar evoluția se întîmplă și în interior, sau mai bine zis, evoluția începe din interior.

Ultima perioadă în domeniul cercetării a reprezentat un salt fără egal în privința studiilor științifice asupra emoțiilor. Acum a devenit vizibil – prin metode precum tehnologii ale imaginilor creierului – felul în care operează masa de celule, atunci cînd visăm, ne imaginăm, simțim, gîndim.
Pentru a putea face schimbări esenţiale în viaţa noastră, este necesară eliberarea gîndurilor negative şi învăţarea unora noi, pozitive, care să ne susţină zilnic cu energia necesară și care să ne trezească adevăratul potențial lăuntric.

Exercitiile de gîndire pozitivă, prin repetitivitatea lor susținută, pot genera schimbări ale tiparelor de gîndire. 
Diminuarea nivelului de stres si generarea starii de bine, in aceste timpuri in care tot mai multi dintre noi cauta sa-si inteleaga interiorul pentru a comunica optim cu exteriorul - reprezinta pasi importanti spre o dezvoltare personala sustenabila.
Programarea neuro-lingvistica, (NLP), creata de Richard Bandler (matematician) si John Grinder (lingvist) reprezinta demersul spre descoperirea structurii excelentei umane. 
Una dintre cele mai cunoscute tehnici de programare NLP, folosita in diminuarea nivelului de stress si generarea starii de bine - este ancorarea. Ancora impiedica valurile oceanului sa impinga in larg nava si o tine intr-un punct stabil. Intr-o maniera similara, ancorele NLP ne ajuta sa dobandim, in procesul nostru de dezvoltare personala, aceleasi lucruri pe care le face o ancora cu o nava: ne mentine intr-un anumit loc, (in cazul nostru) intr-o anumita stare. 

Urmam cursurile de start in Programare neurolingvistica terapeutica(NLPt), cand aceasta informatie - a produs un declic in sistem, revolutionandu-l ireversibil. Am simtit totul ca pe o revelatie - si asa a luat nastere filosofia bijuteriilor instrumet - MEM (memoreaza emotia momentului)Prin stabilirea optima a ancorelor NLP (folosindu-ne de diferite stari sau dispozitii), atunci cand activam respectiva ancora, putem sa accesam instantaneu stare dorita. In principiu, orice lucru pe care celulele noastre senzoriale il pot interpreta, constituie ancore in NLP: anumite imagini,anumite, cuvinte rostite, o muzica sau un sunet anume, o aroma distincta, o atingere intr-o zona specifica, un gest de ciupire, ori aplicarea unei presiuni pe o zona anume. 

Despre bijuteriile instrument MEM, ce functioneaza precum o ancora catre starea de bine, voi mai scrie, nu mult, insa destul pentru ochii ce vor sa afle; spun doar atat: pentru mine a reprezentat primul pas spre angajamentul de care am avut nevoie, sa-mi descopar adevaratul potential. Pe principiul: '... in potentialul ei ghinda este un stejar', iar tu o bijuterie!  
 

 

 


prin VIATA:

meditatia PAMANTULUI
Nu esti multumit? ...SCHIMBA TIPARUL!
SUNTEM MAI MULT DECAT GENE
Respiratia - cheia vietii
Mesaj pentru iubitorii de verde
Despre bicicleta electrica
Oraseni mutati la tara
Multumesc!
Prin viata fara ceas
Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza