meditatia PAMANTULUI

meditatia PAMANTULUI


Poate ca si tu, cauti un debuseu pentru suflet, trup si minte... Meditatia Pamantului- din suflet pana in stomac- am experimentat-o inca din 2016 si jur ca bate de departe, toate meditatiile incercate pana acum, de mine cel putin. Si nu vorbesc aici de niciun fel de sistem energetic, ori de maestri spirituali consacrati.

Imi amintesc cat de efervescenta eram cand povesteam unei prietene, stabilita inca in mediul urban,  despre cum e sa te trezesti cu noaptea in cap si roua-n picioare si pe cand doar pasarile diminetii iti tin randul semintelor sadite, inima-ti bate sanatos in piept stiind ca sadesti viata - hrana curata pentru tine si ai tai. Si-mi amintesc si cum mi-a fost retezat gandul: "...bre, cat ma priveste, poti sa te opresti la noaptea-n cap si roua-n picioare, ca restu' nu-i de mine...aa si poate ma poti regasi la povestea cu recolta"(...) 

Nimic mai adevarat!

Meditatia asta despre care vorbesc, nu-i pentru oricine, sau mai bine zis, este pentru fiecare  - doar de-si doreste cu adevarat. Gradinaritul nu-i inginerie, dar nici nu se face intr-un ghiveci. Si pentru cine are oare-care cunoastere, stie ca reintoarcearea la radacini necesita dorinta, rabdare si multa - multa munca; ( curaj si nebunie, mai zic niste guri de-ale prietenilor, dar asta-i alta poveste... )

Cam astia suntem noi - doi oraseni intorsi la radacini, doi oameni care cauta nicidecum sa iasa din sistem, ci sa-l adaptam dupa nevoile noastre interioare, si nu dupa cele exterioare, impuse de altii. Dorim o viata in tihna, simpla, curata - fara adjuvanti, ori chimicale netrebuincioase, suntem la inceput si invatam constant; n-avem mult, dar avem tot... Bucurie mai mare decat aceea de a ne face piata din propria gradina nici ca este. Stim ce si cum am plantat si cu atat mai mult apreciem farfuria de sub nas, caci stim ce este cu adevarat in spatele ei, iar munca si rasplata e deopotriva.

Cu emotie semeni si cu bucurie aduni. Constant se creeaza un flux ce te tine viu si sanatos; te tine legat de ceea ce-i adevarat, de ceea ce conteaza.  Esti mereu conectat la Pamant si la Cer si nu doar la figurat vorbesc; aici metafora e realitatea noastra. Cu picioarele bine-nfipte in tarana (si uneori chiar si cu mainile... dupa buruieni), cauti din priviri norii, sa afli care-i mersul lucrurilor de urmeaza sa le faci. Mai PREZENT de atat nici ca poti fi. 

Vezi tu, meditatia asta a Pamantului e de cand lumea, doar ca unii s-au lepadat de ea. Pamantul ne vorbeste intr-una, iar de-l asculti are atatea povesti de viata vie - nu E-uri la cutie...
Inca mai e timp sa fii AICI si ACUM si sa-ti sadesti VIATA buna.

 


prin VIATA:

Exercitii de gandire pozitiva
Nu esti multumit? ...SCHIMBA TIPARUL!
SUNTEM MAI MULT DECAT GENE
Respiratia - cheia vietii
Mesaj pentru iubitorii de verde
Despre bicicleta electrica
Oraseni mutati la tara
Multumesc!
Prin viata fara ceas
meditatia PAMANTULUI  imaginea 2
Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza