Mesaj pentru iubitorii de verde

Mesaj pentru iubitorii de verde

Mda, cam cum ziceam: eu mi-s dintre oamenii aceea care fac intodeauna ce spun, dar nu spun intotdeauna ce fac; iar acu' nu mult timp, a circulat un mesaj pe care l-am impartasit cu bucurie:

"Sezonul de fructe se apropie: prune, piersici, cireșe, caise ... Le cer tuturor să nu arunce sâmburii la gunoi, ci să îi spele sa îi usuce la soare și apoi sa îi stocheze într-o pungă de hârtie pe care sa o păstreze in mașina. La fiecare ieșire din oraș, atunci când vedeți un loc pustiu, aruncați sâmburi.

Dacă prin această acțiune simplă putem contribui la un nou copac în fiecare an, misiunea noastră de a revigora această lume va fi îndeplinită.
Guvernul thailandez a promovat această acțiune tuturor cetățenilor săi în ultimii ani.
Mai multe regiuni au realizat astfel o campanie intensă cu mare succes. Numărul pomilor fructiferi din sălbăticie a crescut, în special în partea de nord a Thailandei. Malaezia se unește cu Thailanda în această mare inițiativă de a răspândi abundența în natură și această modalitate simplă și eficientă de a contribui la generațiile viitoare.
Vă rugăm să republicați și să mă ajutați să transmită acest mesaj astfel încât acesta să circule și să fie reluat, vă mulțumesc "

Asa ca, zis si facut! Apoi am strans samburii (procesul e inca in plina desfasurare) si am pregatit saculetul, eu am optat pentru unul de panza, m-am gandit ca cel de hartie, in timp, se va rupe; zic in timp, caci am de gand sa practic constant, atunci cand e oportun, acest obicei bun si sanatos, pentru mine si pentru tine... si pentru cel care vine...

Pana la iesirea spre oras, am in vizor un loc, ce-mi trage cate un bobarnac de cate ori ies pe usa casei, si nu-i la mine-n curte, da'-i la mine-n sat, deci cumva tot acolo. In urma cu cativa ani, cand ne-am mutat, ne scaldam ochii in verdele padurii, de la un cap' la altu'; acu' sa tot fie vreo doi ani de cand exista asa un gol ce-ti incurca gandurile cand iti cade privirea intr-un sant fara copaci. Hai, punct defrisarilor!... si de la capat padurile sa inceapa iarasi frumos sa creasca.

Mna, cam asta-i unul dintre planuri. Cum ar zice un prieten: PE MISIUNE! 

Pe cat de simplu pe atat de fain. Niste caisi, visini, ciresi, pruni, stau sa apara.

 


prin VIATA:

meditatia PAMANTULUI
Exercitii de gandire pozitiva
Nu esti multumit? ...SCHIMBA TIPARUL!
SUNTEM MAI MULT DECAT GENE
Respiratia - cheia vietii
Despre bicicleta electrica
Oraseni mutati la tara
Multumesc!
Prin viata fara ceas
Mesaj pentru iubitorii de verde imaginea 2
Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza