Prin viata fara ceas

Prin viata fara ceas
Timpul e ca si colesterolul: bun si rau; iar cand renunti la ceas, ramane doar cel bun.
 
Dupa ce ne-am lepadat de oras, al meu om avea o placere in a ma-ntreba: "oare cat o fi ora?", iar eu cautam repede pe cer soarele cat sa-i aproximez. Apoi, dupa venirea Grauntei, ma intreba a cata alaptare e, si aproxima el singur cat ar fi trebuit sa fie; pe atunci era vremea cand Soarele nostru functiona si noaptea...
 
De cand ne-am mutat la tara, la noi in viata timpul sta pe loc. Am renuntat la ceasuri scumpe si agende complicate, am renuntat la alarme puse pe repeat, la pasul grabit, am renuntat la tot ce face istovit. Munca adevarata si ideala nu te macina, ci te-ntareste, ba mai abitir te creste. 
 
Mergem uneori odata cu gainile la somn; si pe cand Gusti se pregateste a bate din aripi cat sa ne dea desteptarea, noi suntem deja drepti scrutand zarea, spre surpriza inaripatului. Ceasul asta biologic e fantastic, iar al nostru s-a resetat intr-atat, incat nu mai avem nevoie de ceas desteptator.
E minunat, e bine, e curat, daca la ceas ai renuntat - caci atunci iti ramane doar timpul bun pentru tine si ai tai sa-l petreci si sa-l faci sa conteze. 
 
Fie ca recunosti, ori ba, iti doresti acelasi lucru: TIMP - si dai la schimb timp pe care ti-l vinzi acum pentru a-l avea mai tarziu. Muncesti acum, pentru ca la un moment dat sa-ti permiti sa-ti petreci timpul asa cum vrei. Capcana e ca uneori uiti sa te opresti, sau mai rau, ti-e frica sa o faci, caci alta rutina nu ai - si mereu iti mai pui un target, inca putin timp iti vinzi... pana sa ai cu adevarat TIMP.  Se intampla uneori ca pe drumul asta cotit, sa cazi rapus de indatorire, de stres, de alte boli, de inima albastra, iar timpul ce ti l-ai vandut sa nu ti-l returneaze nimeni.
 
 Timpul e cea mai valoroasa moneda de schimb, nu-l dau pe nimic(uri); am aflat ca viata e bazata pe experiente nu lucruri, iar la final, indiferent cat de frumos ai dat pe scena, chiar de se cere, bis nu-i cu putinta.
 
Nu confunda lucrurile, draga TU, fii intotdeauna inaintea vremii, dar la timp. 

prin VIATA:

meditatia PAMANTULUI
Exercitii de gandire pozitiva
Nu esti multumit? ...SCHIMBA TIPARUL!
SUNTEM MAI MULT DECAT GENE
Respiratia - cheia vietii
Mesaj pentru iubitorii de verde
Despre bicicleta electrica
Oraseni mutati la tara
Multumesc!
Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza