Respiratia - cheia vietii

Respiratia  - cheia vietii

Atunci cand suntem stresati, inima capata ritmuri incoerente – cu ajutorul unui sistem de feedback, ce masoara ritmul cardiac, se pot observa undele neregulate, dar aceleasi unde devin coerente atunci cand corpul este relaxat si se simte bine. Totul este vibratie - imagineaza-ti corpul ca fiind o orchestra – neacordata, ea va produce un sunet greu de suportat, dar odata ce ai reusit sa-ti “educi” dirijorul - echilibrul devine natural.

Iti propun un experiment; intr-una din cuvantarile sale, OSHO afirma urmatoarele: "...experienta respiratiei ar trebui sa fie din ce in ce mai profunda, mai observata si analizata. Observa felul in care se schimba respiratia ta odata cu emotiile si invers: felul in care se schimba emotiile tale odata cu respiratia. Spre exemplu, observa felul in care ti se schimba respiratia atunci canditia e teama. Dupa ce te-ai familiarizat cu aceasta respiratie, incerca sa respiri altfel, fara sa-ti fie cu adevarat teama de ceva. Vei fi surprins sa constati ca teama apare odata cu respiratia care ii este caracteristica. Observa felul in care respiri atunci cand esti profund indragostit de cineva. Cand iti tii persoana iubita de mana, cand o imbratisati, observa-ti simultan  si respiratia. Cand te familiarizezi cu ea, stai linistit sub un copac si respira in acest fel. Restabileste modelul. Respira ca si cand ti-ai imbratisa persoana iubita si veti ramane surprins sa constati ca intreaga existenta devine iubita ta!  Iubirea si modelul ei respiratoriu nu pot fi despartite. Analizeaza-ti respiratia, caci ritmul respiratoriu al iubirii este extrem de important. El iti poate transforma fiinta." 

Incearca, experimenteaza, respira constient; respiratia superficiala inseamna supravietuire, dar tu vrei sa traiesti cu adevarat!

 


prin VIATA:

meditatia PAMANTULUI
Exercitii de gandire pozitiva
Nu esti multumit? ...SCHIMBA TIPARUL!
SUNTEM MAI MULT DECAT GENE
Mesaj pentru iubitorii de verde
Despre bicicleta electrica
Oraseni mutati la tara
Multumesc!
Prin viata fara ceas
Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza