Sirop de mac

Sirop de mac

O nebunie de-a mea: nicio floare nu scapa neincercata.

Siropul asta e pe cat de minunat pe atat de simplu de facut. Singurul aspect de care e musai sa tii seama e ca trebuie sa te misti cu viteza lui Speedy Gonzales; treaba ta ce faci inainte genuflexiuni, sarituri la groapa... ori la garduri, cert e ca odata culesi macii, trebuie sa zbori in bucatarie cat mai curand, pe cand florile astea fine nu si-au pierdut din vigoare.
Apoi, odata ajuns acolo, totu-i simplu cat ai zice mac.

Speli bine florile, le adaugi niste zeama de lamaie si apa, eu am strecurat si un graunte de ghimbir, apoi le pui intr-un borcan infiletat bine si le lasi sa se odihneasca si ele dupa maratonul tau. 

Dupa vreo 3 zile, petalele se vor albi, insa zeama rozalie si nitel acra, va fi numa' buna de dres cu miere sau zahar brun... sau zahar, mna, dupa preferinte si buget; zahar pe care il lasi tihnit sa se topeasca pe indelete, apoi treaba-i ca si rezolvata. Pui in sticle si bagi in camara. Pe cat de simplu pe atat de delicios, pardon, pompos de delicios. Merge de minune si ca topping, pe inghetata ori sorbet.

O nebunie, cum ziceam...


prin CAMARA:

Dulceata de toporasi
Dulceata de salcam la pirostrii
Sirop de soc la rece pentru iarna
Leac de brad
Sirop de coacaze rosii
Dulceata de ceapa
Amestec de legume uscate
Dulceata de arde(i)
Gustare pentru catei - dar nu doar pentru ei
Sirop de mac imaginea 2
Sirop de mac imaginea 3




Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza