Sirop de soc la rece pentru iarna

Sirop de soc la rece pentru iarna

SOC-SOC-SOC! Oricat de mult soc ar fi, la noi niciodata nu-i destul; si cum suntem adeptii vietii curate, fara E-uri ori alte bazaconii, pana sa inceapa celelate bunatati a se coace pentru a fi preparate, apelam cu mare pofta la socata. Da' toate au o vreme si sa fiu sigura ca ai mei cIubiti nu ma vor lovi cu vreo doleanta de nu o pot duce, fac acest sirop concentrat de soc pe care il strang bine in sticle inchise la culoare sa nu care cumva sa-si piarda din magie. Dupa preferinta si dispozitie, in carafa in care punem siropul concentrat pe langa apa plata ori minerala, adugam extra zeama de lamaie, menta ori gheata. 

Reteta-i simpla ca buna ziua:

10 flori mari de soc
  1 l apa
1 kg zahar brun
1 lamaie barosana (zeama)
2 piscaturi de zahar vanilat

Se spala bine de tot florile; zaharul brun plus cel vanilat se pune in apa si se lasa la topit, se adauga zeama de lamaie, apoi vine randul florilor sa intregeasca imaginea - se amesteca bine si se lasa asa 3 zile si trei nopti - ca in poveste. Singurul lucru tare important este ca in ast' rastimp sa amesteci. De cate ori? ...de cate ori iti amintesti, da' macar o data pe zi. La final tragi licoarea-n sticle si pui in pivnita pentru iarna -  minune ar fi sa ajunga pana atunci, la noi asta nu se intmpla niciodata.


prin CAMARA:

Dulceata de toporasi
Dulceata de salcam la pirostrii
Sirop de mac
Leac de brad
Sirop de coacaze rosii
Dulceata de ceapa
Amestec de legume uscate
Dulceata de arde(i)
Gustare pentru catei - dar nu doar pentru ei
Sirop de soc la rece pentru iarna imaginea 2




Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza